top of page
Yazarın fotoğrafıframebro

Shutterstock'da fotoğraf satarak para nasıl kazanırım?

Güncelleme tarihi: 5 Nis 2023

Shutterstock, dünya genelinde milyonlarca müşteriye fotoğraf, video, vektör grafik ve müzik gibi dijital içerikler sağlayan bir platformdur.

Dünyanın önde gelen stok fotoğraf satış sitesi olan Shutterstock'un logosu.
Dünyanın önde gelen stok fotoğraf satış sitesi olan Shutterstock'un logosu.

Shutterstock'a fotoğraf satarak para kazanmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:


Shutterstock'a kaydolmak için web sitesinde bir hesap oluşturmanız gerekmektedir. Kaydolduktan sonra, hesabınızı doğrulayın ve Shutterstock'un katıldığı ülkelerdeki yasal gerekliliklere uygun olarak kimlik bilgilerinizi ekleyin.


2. Fotoğraflarınızı yükleyin

Shutterstock'a fotoğraf yüklemek için web sitesinde bulunan "Gönderilerim" sayfasına gidin. Fotoğraflarınızı yüklemek için buradan "Yeni Gönderim" düğmesine tıklayın ve fotoğraflarınızı yükleyin.


3. Fotoğraflarınızı anahtar kelimelerle etiketleyin

Fotoğraflarınızı anahtar kelimelerle etiketlemeniz gerekmektedir. Anahtar kelimeler, müşterilerin aradığı kriterlere göre arama sonuçlarınızı belirler. Anahtar kelimeler, fotoğrafın konusu, içeriği, rengi vb. gibi özelliklerini yansıtmalıdır.


4. Fotoğraflarınızın onaylanmasını bekleyin

Shutterstock, yüklediğiniz fotoğrafların kalitesini ve uygunluğunu kontrol eder. Kabul edildikleri takdirde, fotoğraflarınız Shutterstock kütüphanesine eklenir ve satın alınabilir hale gelir.


5. Kazancınızı takip edin

Shutterstock, her satış için belirli bir ücret öder. Kazancınız, satış başına değişebilir ve satışların ne kadarını yaptığınıza bağlı olarak artabilir. Shutterstock'da kazançlarınızı takip etmek için hesap bölümünde "Gelirlerim" seçeneğine tıklayabilirsiniz.


Shutterstock'a fotoğraf yükleyerek para kazanmak, fotoğraf kaliteniz, etiketleme ve anahtar kelime kullanımı gibi faktörlere bağlıdır. Başarılı bir şekilde fotoğraf satarak para kazanmak için, müşterilerin aradığı ve talep ettiği içerikleri dikkate alarak kaliteli ve uygun fiyatlı fotoğraflar çekmeniz gerekmektedir.


Bunlarda ilginizi çekebilir:

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page